Automatikus bejelentkezés
belépés

Magyar Hospice Alapítvány

Budapest
1032 Kenyeres u. 18-22.

fax: 250-5513
telefon: 250-5513
e-mail: info@hospicehaz.hu

Weboldal: http://www.hospicehaz.hu

Cégleírás:
A Hospice rosszindulatú daganatos betegek testi és lelki szenvedéseinek enyhítésére kialakított rendszer, mely a humánus kezelést, az emberi méltóság megőrzését tartja elsődlegesnek.

2005 óta működik a Budapest Hospice Ház Fekvőbeteg Részlege. Az Alapítvány különböző (ambuláns, otthoni és intézeti) betegellátó egységei közti átjárás lehetővé teszi a rugalmas, egyénre szabott, hatékony terápiát és gondozást, a megvalósított rendszer a gyógyíthatatlan betegeket halálukig önállóan és teljes körűen képes gondozni, családjukat támogatni. A Budapest Hospice Házban megnyílt 10 ágyas fekvőbeteg részlegünk orvosai korszerű fájdalomcsillapítással és tüneti terápia alkalmazásával, pszichoszociális szakembereink lelki támogatással, ápolóink, önkéntes segítőink és gyógytornászaink szakértő gondoskodással, humánus hozzáállással igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a betegek emberi méltóságuk birtokában aktív, fájdalommentes, jó minőségű életet élhessenek.

A Budapest Hospice Ház Fekvőbeteg Részlege az otthoni hospice ellátó csoport háttér intézményeként működik. Ez azt jelenti, hogy azokat betegeket tudjuk felvenni, akik már az Alapítvány rendszerében vannak és akiket munkatársaink az otthonukban ápolnak. Ezért csak a következő budapesti kerületek lakóinak tudunk segíteni: I., II., III., V., VI., VII., VIII., IX., XI., XII., XIII., XIV., XX., XXI., XXIII. Jelenleg csak e kerületekre vonatkozóan rendelkezünk működési engedéllyel, lehetőségeink sajnos korlátozottak, de a működési területünket feltétlenül szeretnénk fokozatosan bővíteni.

Betegeink leggyakrabban a tüneteket enyhítő gyógyszerbeállítás, állapot rosszabbodás miatti terápia változtatás vagy intenzívebb ápolás, infúziós terápia szükségessége miatt kerülnek be hozzánk. A Hospice Házba kerülés sokat segíthet a beteget otthon gondozó családtag elfáradása, átmeneti tehermentesítésének szükségessége esetén is, vagy akkor, ha a beteg rendkívül rossz lelkiállapotban van, melyet a bent tartózkodás biztonsága várhatóan oldani tud. A 10 ágy nagyon kevés, sajnos nem tudunk hosszú ideig tartó gondozást vállalni, a részlegen maximum 30 napig ápolható egy beteg. Célunk, hogy a Részlegre felvételt nyert betegek életminőségének javulása, az ellátás szükségességét indokló fájdalmak vagy egyéb tünetek enyhülése után a beteg mihamarabb hazakerülhessen otthonába és csak a feltétlenül szükséges ideig tartózkodjon a Hospice Házban. Otthonába visszatérve otthonápoló csoportunk továbbra is a család mellett marad és segíteni igyekszik a beteg ellátásában, lelki támogatásában.

Kulcsszavak: alapítvány , daganatos betegség gyógyítás , egészségügy , gyógyászat

Magyar Hospice Alapítvány fotók

Magyar Hospice Alapítvány - Tudakozó.hu Magyar Hospice Alapítvány - Tudakozó.hu Magyar Hospice Alapítvány - Tudakozó.hu Magyar Hospice Alapítvány - Tudakozó.hu Magyar Hospice Alapítvány - Tudakozó.hu